Кропивницький: Від оренди комунального майна до бюджету громади перераховано 2,3 мільйона гривень

  • 23 вер. 2022 14:15
  • 452
    • Новина Кропивницький: Від оренди комунального майна до бюджету громади перераховано 2,3 мільйона гривень Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькій міській раді триває підготовка до чергового сесійного засідання, інформує міська рада у ФБ.
     
    У Кропивницькій міській раді активно триває підготовка до чергового сесійного засідання. Питання, внесені до його порядку денного, опрацьовуються у постійних депутатських комісіях.
    Учора, 22 вересня, під головуванням депутатки Валентини Яремчук відбулося засідання постійної комісії з питань екології, земельних відносин та комунальної власності. 
    Депутати, зокрема, розглянули понад 40 питань щодо регулювання земельних відносин та проаналізували ситуацію щодо сплати орендної плати орендарями об’єктів комунальної власності, у тому числі тих, по справах яких є рішення суду і відсутні арешти чи обтяження.
     
    Як повідомила начальниця управління власності Кропивницької міської ради Алла Пасенко, за вісім місяців 2022 року від оренди комунального майна до загального фонду бюджету громади перераховано 2,3 мільйона гривень при плані надходження 1,8 мільйона гривень. 
     
    - Досягнуто перевиконання планових показників на 500,0 тисяч гривень, - відзначила Алла Паченко. – У той же час, заборгованість щодо сплати орендної плати об’єктів комунальної власності становить 606,4 тисячі гривень. Управлінням постійно проводиться робота з юридичного захисту об’єктів комунальної власності. Вживаються досудові заходи до орендарів-боржників та осіб, що неправомірно використовують комунальне майно, а за необхідності вживаються заходи судового захисту. Протягом восьми місяців поточного року боржникам-орендарям надіслано листів-вимог про сплату заборгованості на загальну суму 773,8 тис. грн., з яких сплачено 315 693 тис. грн.