Денис Монастирський розповів деталі повернення захисників Азовсталі (ВІДЕО)

  • 23 вер. 2022 11:09
  • 660
    • Новина Денис Монастирський розповів деталі повернення захисників Азовсталі (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, під час прес-брифінгу в Офісі Президента України, Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський розповів деталі обміну українських бойових командирів, захисників Азовсталі, інформує Міністерство внутрішніх справ України.
     
    - Хлопці були дуже виснажені. Ми брали участь в обміні в Анкарі, і процес затягнувся практично до 24 годин. Процедура була дуже напружена. Щохвилини продовжувались перемовини й проходили уточнення. І дійсно все, що відбулося, стало можливим завдяки тектонічній роботі всіх причетних. Іноземці, які бачили все це, були дуже здивовані масштабами обміну, – розповів Денис Монастирський.
     
    Як повідомив Кирило Буданов під час брифінгу, умови проживання командирів хороші. Він зазначив, що це не тюрма, а комфортний будинок. А щодо повернення офіцерів, він підкреслив, що це займе лише “деякий проміжок часу”.
     
    Відповідаючи на питання журналістів, очільник МВС також уточнив, що військові (мова іде про командирів Азову: Дениса Прокопенка, Святослава Паламара, Дениса Шлегу з НГУ) не знали, куди їдуть. Фактично вони не розуміли, де перебувають. Бійці, вочевидь, перебували в одному місці і жили в одиночних камерах. Вони думали, що їх везуть на судилища, які їм постійно обіцяли на допитах російські слідчі.
     
    Інші військовослужбовці, які прибули до України зараз, обстежуються у медзакладах Чернігівської області. Майже усі вони потребують медичної і психологічної реабілітації. Частина уже побачила свої сім'ї, інші зможуть зустрітися з ними згодом. Але зараз головне завдання держави - забезпечити їхнє відновлення.
     
    За даними ГУР МО, загалом було повернено 215 захисників України. Серед них 118 нацгвардійців, з яких 108 бійців ОЗСП “Азов”. Також повернено 9 співробітників Нацполіції, та ще дев'ять військовослужбовців Держприкордонслужби. Серед звільнених офіцерів - 124, рядових і сержантів - 89.
     
    Як зазначили в СБУ, з початку повномасштабної війни з полону рф було повернуто 802 громадяни України.
     
    ВІДЕО зі сторінки у ФБ СБУ