СБУ затримало російського агента, який розвідував позиції реактивної артилерії ЗСУ на півдні

  • 20 вер. 2022 11:32
  • 467
    • Новина СБУ затримало російського агента, який розвідував позиції реактивної артилерії ЗСУ на півдні Ранкове місто. Кропивницький
     
    За матеріалами СБУ перед судом постане російський агент, який розвідував позиції реактивної артилерії ЗСУ на півдні, інформує СБУ у ФБ.
     
    Служба безпеки завершила розслідування і передала до суду матеріали стосовно ще одного агента спецслужб рф. Він збирав розвіддані про дислокацію та переміщення артилерійських підрозділів ЗСУ поблизу південного фронту.
    Насамперед зловмисник намагався встановити розташування позицій українських дивізіонів реактивних систем залпового вогню на території регіону.
    Співробітники СБУ затримали російського агента під час спецоперації в Одесі у червні цього року.
     
     
    У затриманого вилучили бойову гранату, майже пів кілограма тротилу з електродетонатором, а також мобільний телефон з ворожою перепискою.
    За даними слідства, зрадником виявився місцевий житель, якого агресори завербували після початку повномасштабного вторгнення. Представники спецслужб рф «вийшли» на нього, оскільки він неодноразово висловлював прокремлівські погляди.
     
    Ворог ставив зловмиснику завдання з виявлення військових об’єктів Сил оборони України на території Одеської та Миколаївської областей.
    Зібрану інформацію передавав своєму московському куратору через заздалегідь відпрацьований анонімний Телеграм-канал.
    Отримані відомості окупанти планували використати для масованих ракетних ударів по позиціям українських військ і проведення диверсій.
    Проте співробітники Служби безпеки своєчасно викрили і нейтралізували спроби розвідувально-підривної діяльності загарбників.
     
    Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за:
    ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану),
    ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. 
    Обвинувальний акт скеровано до суду.