В Олександрівці поліція "накрила" нарколабораторію

  • 19 вер. 2022 14:23
  • 821
    • Новина В Олександрівці поліція «накрила» нарколабораторію Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині правоохоронці припили діяльність двох наркозбувачів та ліквідували нарколабораторію.
     
    У результаті проведених санкціонованих обшуків співробітники сектору кримінальної поліції відділу поліції № 1 (м. Знам’янка) та управління боротьби з наркозлочинністю в Кіровоградській області ДБН НПУ задокументували факт зберігання наркотичних засобів з метою збуту 21-річним жителем селища Олександрівка. У Кропивницькому представниками УБН встановлено причетність 34-річного мешканця обласного центру до виготовлення та збуту наркотичних засобів і психотропних речовин.
     
    Під час документування вказаних кримінальних правопорушень за місцем проживання осіб поліцейські виявили та вилучили близько 30 грамів канабісу, пристрої для вживання наркотиків, психотропну речовину амфетамін, хімічні сполуки для виготовлення «психотропів»: розчинники, оцтову кислоту, керамічні та скляні ємності, електронні ваги, значну кількість зіп-пакетів для дозування і подальшого продажу психотропних речовин.
     
     
    Крім того, у власника ліквідованої нарколабораторії поліцейські виявили і вилучили зброю та набої.
     
    Речові докази направили для проведення експертиз.
     
    Поліцейські продовжують розслідування в рамках розпочатих кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
     
    Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна.
     
    За матеріалами
    управління боротьби з наркозлочинністю
    в Кіровоградській області
    Департаменту боротьби з наркозлочинністю
    Національної поліції України