Громада Кропивницького провела в останню путь п’ятьох захисників

  • 14 вер. 2022 16:16
  • 1522
    • Новина Громада Кропивницького провела в останню путь п’ятьох захисників Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 14 вересня, у Кропивницькому на Алеї почесних поховань Далекосхідного кладовища громадськість міста попрощалася з воїнами, які полягли у бою з російським окупантом, захищаючи суверенітет Вкраїнської держави: солдатом Анатолієм Зубніцьким, молодшим сержантом Олександром Гавриленком, солдатом Олександром Нікітіним, сержантом Дмитром Королевським (Тактиком) та молодшим сержантом Максимом Пастуховим.
     
    До громади звернувся єпископ Кропивницький та Голованівський Марк: 
     
    - Лютий ворог підпалив наш дім, який ми будували для своїх дітей та внуків. Росіянин приніс в наш дім пожежу війни. Із 2014 року багато вірних синів і доньок Вітчизни гасили цю пожежу ціною власного життя і здоров’я. А як же поводяться інші? Одні допомагають, інші - підтримують молитвою, деякі під час цієї пожежі крали і наживалася, а інші втікли, рятуючи власне життя.
    Ворог лютує все більше і більше, бо йому не вдається реалізувати свій план - знищити Український Народ. Чому не може? Тому що є такі славні сини та доньки, які стали на захист Батьківщини і стримують навалу здичавілого сусіда. 
    Сьогодні ми втрачаємо тих небайдужих, сповнених любові, відповідальних, вірних синів та доньок України. Мусимо так прожити, щоби бути гідними їхньої пам’яті, і щоби наше життя було сповнене тих цінностей, які ми можемо забрати з собою у Вічність. 
     
     
     
     
    Стрільцю Анатолію Зубніцькому був 51 рік, водіям: стрілецького відділення Олександру Гавриленку — 43 роки,  вогневої підтримки Олександру Нікітіну — 31 рік. Усі троє загинули в Херсонській області.
    Старші оператори вогнеметники: 27-річний Дмитро Королевський та 30-річний Максим Пастухов загинули 07 вересня в районі міста Балаклія Харківської області. 
     
    Світла пам'ять Героям!