Вибираємо газовий балончик: аерозольний чи струменевий

  • 14 вер. 2022 10:54
  • 565
    • Новина Вибираємо газовий балончик: аерозольний чи струменевий Ранкове місто. Кропивницький

    Газові балончики вважаються одними з найбільш дієвих і безпечних для власника засобів самозахисту. І головне, їхнє використання абсолютно легальне. Вони поділяються за кількома параметрами, включаючи обсяг балона, тип речовини та спосіб розпилення. Саме про останній критерій вибору ми розповімо.

    Характеристики струменевих газових балончиків

    Струменевий газовий балончик повністю виправдовує свою назву завдяки принципу дії. При натисканні на клапан він видає сильний струмінь. На кілька метрів легко досягає мети. Серед переваг таких моделей варто зазначити:

     

    • дальність «пострілу» – струмінь досягає відстані 2-3 метри, що дозволить знешкодити зловмисника, не даючи йому наблизитися до вас;

    • захист від вітру – такі моделі практично не наражають на ризик власника «залити» самого себе;

    • універсальність використання – вони можуть застосовуватись як на вулиці, так і в приміщеннях.

     

    Спосіб експлуатації таких балончиків досить простий. Вам знадобиться націлитися в очі зловмиснику і натиснути на клапан, випустивши струмінь з вмістом, що вражає. Мінусом таких модифікацій варто назвати необхідність прицілювання в очі. Однак, якщо аерозольні балончики несуть ризик і для власника, то струменеві відрізняються максимальною безпекою.

    Характеристики аерозольних балончиків

    Аерозольні моделі під час натискання на клапан викидають невелику хмару газу, яка вражає слизову нападника. Серед особливостей такого виробу слід зазначити:

    • дальність пострілу – до двох метрів;

    • захист від вітру – відсутній;

    • місце експлуатації – лише на вулиці.

    Говорячи про переваги аерозолю перед струменевою моделлю, варто назвати лише один момент – ними легше досягти мети, проте концентрація речовини, що вражає, буде набагато нижчою. Також такі засоби захисту категорично заборонено використовувати у приміщенні, оскільки великий ризик завдати шкоди собі.

     

    На наш погляд, оптимальним вибором буде купити струменеву модифікацію, хоча під вмілому використанні аерозольні балончики також дозволять вам досягти бажаного результату.