Газові балончики (для самооборони)

  • 14 вер. 2022 08:52
  • 340
    • Новина Газові балончики (для самооборони) Ранкове місто. Кропивницький

    Газові балончики в Україні сьогодні є, мабуть, понад затребуваним видом цивільного спорядження для самозахисту із властивими їм зручністю, високоефективністю, безвідмовністю використання

    На противагу популярним серед народу «травматам», газові балончики, ціна яких робить їх досить дешевим оборонним інструментом, не потребує жодних навичок поводження.

    Немаловажно їхнє просте доступне придбання - газовий балончик купити можуть повнолітні українці без пред'явлення довідок, дозволів, ліцензій. На даний момент неможливо підібрати більш економний, здоровий спосіб убезпечити себе.

    Особливості, принцип роботи, результативність кишенькового варти

    Газовий балончик - це невеликий різноманітного об'єму (від 25 до 100 мл) та форми циліндроподібний портативний алюмінієвий резервуар, оснащений головкою з розпилювачем та кнопкою-запобіжником, що перешкоджає випадковому виверженню. Натискання пускового важеля викликає розпилення через канал газового дратівливого розчину - ірританта, що нерідко включає додатки, що обтяжують, що підвищують ефективність і уповільнюють процес випаровування речовин з уражених ділянок.

    Газова хмара або як високоефективно захиститись.

    Рідкий склад вражає як людей, а й характеризується як нейтралізатор тварин. Він здатний спровокувати у агресора сльозотечу, змикання повік, тимчасове засліплення, викликати кашель, перебої дихання, які частково дезорієнтують нападаючої чи лютої тварини, але не призведе до їхньої загибелі. Важливо враховувати, що при впливі на людину, яка перебуває під впливом алкоголю, ефект отрує «коктейлю» дещо знижується.

    Помічено, що особливо результативні, дозволені до купівлі населенню пристрої «начинені»:

    • CS - дуже поширений сльозогінний подразник хлорбензальмалонодинітрилу з характерною затримкою перед початком фази активності. Краще проявляється на людях, з чотирилапими менш активно;
    • OC (Олеорезін капсікум) - витяжка (концентрат) із пекучого перцю. Агресивна на очі, дихальні шляхи, породжує печіння, першіння, свербіж;
    • МП кислота – це синтетичний перцевий аналог.

    Яка «начинка» для захисту краще?

    Єдиної відповіді не існує, але згідно з відгуками покупців - найбільш раціонально підбирати балон, що містить суміші CS+OC або СR+МПК, що мають найбільшу дієвість.

    У цілому нині перелік запитовий межах держави газової продукції підрозділяється за способом викиду на:

    • аерозольні - їх винятковість полягає у розпилюванні гостронаправленого ірритантного туману, «туманність» якого дозволяє більш плідно вразити супротивника. Завдання відбивається в цьому випадку, направити пристосування якомога ближче до обличчя опонента. Критична ситуація, яка веде до поразки самого обороняющегося, може виникнути при експлуатуванні в приміщенні, що слабо провітрюється, або при сильних поривах вітру. Так само не слід забувати, що при збільшенні дистанції плідність дії газу знизиться;
    • струменеві - їх специфіка полягає у витісненні стисненим повітрям, що знаходиться під тиском, тонкого струменя їдкого препарату. «Струйником» через специфічну подачу, що вивергає, вкрай складно повалити мету, але це не применшує інших його переваг, таких як попадання на значних відстанях і можливість застосування на закритого типу територіях.

    На що звернути увагу при доборі дієвого аерозолю?

    • концентрація наповнювача - найважливіший критерій, що впливає віддачу;
    • максимальний час виходу «рідкості» - зазначається в характеристиках та залежить від потужності та місткості продукту;
    • дальність - вагомий індикатор, що відображає кількість вмісту досягне об'єкта;
    • конструкція/якість корпусу. Оцініть зовнішність - спусковий клапан може бути не тугим, у районі сопла повинно бути слідів цькування, але в поверхні задирок, деформацій, вм'ятин тощо.;
    • доступність/комфортність експлуатації. Для гарантованого результату потрібна блискавична раптовість: зовсім недоцільне їх носіння на дні сумки - спроба витягти його від туди при небезпечній переробці, що настала, можливо, закінчиться не розпочавшись. Цей засіб для забезпечення безпеки рекомендується носити тільки в доступному місці (зовнішня кишеня куртки або штанів), тому важливо враховувати сезонність - великогабарит не завжди зручний для носіння в літньому одязі.
    • термін придатності – вказується на торці ємності.

    Вітрина онлайн магазину ВАНКЛИК пропонує купити балончик для самооборони з різним ефективним - асортимент рясніє вітчизняними розробками, що заслужили чимало позитивних оцінок. У розділі самооборона представлені електрошокери компактного розміру, що компактно лягають в жіночу долоню, а також більш об'ємні чоловічі варіанти. Визначитись допоможуть докладніші описи з детальними ілюстраціями до кожного з товарів.