На деокупованих територіях Харківщини пенсії будуть виплачені невідкладно

  • 12 вер. 2022 11:06
  • 422
    • Новина На деокупованих територіях Харківщини пенсії будуть виплачені невідкладно Ранкове місто. Кропивницький
     
    Протягом наступного тижня Укрпошта готова забезпечити першу доставку та виплату пенсій мешканцям деокупованих населених пунктів Харківської області, інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
     
    Відповідне рішення ухвалено 10 вересня за результатами засідання Координаційного штабу з питань деокупованих територій.
     
    Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський повідомив, що пересувні відділення почнуть розвозити пенсії з понеділка-вівторка. На етапі вирішення перебуває також питання щодо тих пенсіонерів, які отримують виплати на картки. Але й вони найближчим часом будуть усунуті. Пенсії отримають всі.
     
    Крім того, на засіданні штабу обговорили роботу органів влади в деокупованих населених пунктах, відновлення зруйнованої критичної інфраструктури (електро-, газо-, теплопостачання, зв’язку, ремонту житлового фонду), розмінування територій, доставку соціальних виплат, надання гуманітарної допомоги тощо.
     
    Нагадаємо, що серед головних завдань новоствореного координаційного штабу – узгодження діяльності органів державної влади, місцевого самоврядування, законних військових формувань, правоохоронних органів та громадських об’єднань з питань відновлення життєдіяльності на деокупованих територіях.
     
    На своєму першому засіданні коордштаб закликав також мешканців деокупованих територій не поспішати з поверненням до щойно звільнених населених пунктів. Оскільки насамперед їх мають перевірити фахівці та відновити всі системи життєзабезпечення.