Новий пакет оборонної допомоги Швеції посилить Збройні Сили України

  • 30 серп. 2022 13:15
  • 442
    • Новина Новий пакет оборонної допомоги Швеції посилить Збройні Сили України Ранкове місто. Кропивницький
     
    Під час візиту до Королівства Швеція на доручення Президента України Володимира Зеленського Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з Прем’єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон та Міністром закордонних справ Анн Лінде, інформує Міністерство закордонних справ України.
     
    За підсумками переговорів, Швеція оголосила про надання додаткового пакета оборонної допомоги для України у розмірі 500 мільйонів шведських крон (близько 50 мільйонів доларів США) та додаткового пакета гуманітарної допомоги такого ж обсягу. 
     
    Про це Прем’єр-міністр Магдалена Андерссон повідомила під час спільної пресконференції з міністрами. 
     
    - Ми також будемо купувати українське зерно, що з одного боку підтримає економіку України, а з іншого - забезпечить експорт українського продовольства. Ми також ухвалили рішення зробити фінансовий внесок до Всесвітньої продовольчої програми ООН, що дозволить закупити та експортувати зерно, що застрягло в Україні, до країн, які нині перебувають на межі голоду, - заявила Магдалена Андерссон.
     
    Дмитро Кулеба висловив вдячність Швеції за надану підтримку та висловив сподівання на продовження тісного партнерства між Києвом і Стокгольмом. 
     
    У цьому контексті глава української дипломатії звернувся з проханням надати Україні артилерійські установки Archer та протиповітряні ракети RBS70: 
     
    - Протягом сторіч Україна та Швеція завжди були дуже близькими. Але з початку повномасштабного вторгнення Росії ми стали ще ближчими. Водночас найкраще, що зараз може зробити ваша країна, - це надати Україні відомі шведські артилерійські установки Archer та протиповітряні ракети RBS70. Той момент, коли ми досягнемо паритету в артилерії з РФ, змінить хід цієї війни, - підкреслив Міністр.
     
    Дмитро Кулеба подякував Магдалені Андерссон за участь у другому Саміті глав держав та урядів Міжнародної Кримської платформи 23 серпня 2022 року. 
     
    Глава Уряду Швеції підтвердила незмінно рішучу підтримку України в її боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність в межах міжнародно визнаних кордонів.