Надання грантів для переробних підприємств: які зміни відбулися?

  • 27 серп. 2022 09:38
  • 503
    • Новина Надання грантів для переробних підприємств: які зміни відбулися? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств – одна з державних програм, що орієнтована на допомогу громадянам, які хочуть створити або розвинути свій бізнес у сфері переробки, та реалізується у рамках проєкту «єРобота». Правові норми цієї грантової програми визначені постановою Кабінету Міністрів України від 24.06.2022 № 739 “Деякі питання надання грантів для переробних підприємств”.
     
    Постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.2022 № 877 (набрала чинності 10.08.2022) внесено зміни до Порядку надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств, затвердженого вищевказаною постановою № 739.
     
    Серед змін можна виділити наступні.
     
    Раніше було передбачено, що отримувач може отримувати грант виключно для створення одного переробного підприємства. Наразі передбачено, що отримувач може отримувати один грант або для створення одного нового переробного підприємства або для збільшення потужностей існуючого виробництва переробного підприємства.
     
    На відміну від раніше діючої норми, яка передбачала, що повторно подані заяви від одного отримувача не розглядаються. Після змін передбачено, що повторне подання заяви є можливим, але після прийняття рішення про відмову за попередньою заявою.
     
    Збільшено й термін для прийняття Міністерством економіки України рішення про надання гранту – з 10 до 15 робочих днів.
     
    Скасована норма, яка передбачала, що у разі збільшення вартості предмета договору з постачальником (продавцем), може бути проведена доплата суми коштів у межах граничного розміру гранту.
     
    Постанова Кабінету Міністрів України від 05.08.2022 № 877 тут https://cutt.ly/mXZt5L2.
     
    У вас є питання сфери зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, розміщеними тут https://cutt.ly/oJ8G2q9.
     
    Крім того, ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot.
     
    Кіровоградський обласний центр зайнятості