За матеріалами ДБР суд оголосив у розшук колишнього Голову КСУ ще в одному кримінальному провадженні

  • 23 серп. 2022 13:16
  • 360
    • Новина За матеріалами ДБР суд оголосив у розшук колишнього Голову КСУ ще в одному кримінальному провадженні Ранкове місто. Кропивницький
     
    Голосіївський районний суд міста Києва оголосив у розшук колишнього Голову Конституційного Суду України по ще одному кримінальному провадженню. Також експосадовцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
     
     Це судове рішення дасть змогу правоохоронним органам України клопотати перед судом про екстрадицію обвинуваченого в Україну.
    Колишній Голова КС України обвинувачується у підбурюванні до несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи «Клієнт Казначейства – Казначейство» та пособництві такому втручанню з боку головного бухгалтера КСУ (чч. 4, 5 ст. 27, ч. 2 ст. 361 КК України).
    Йому загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.
    5 листопада 2021 року працівники ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора направили до суду обвинувальний акт у цій справі. 
     
    Детальніше за посиланням https://cutt.ly/XXAnX7g
     
    Нагадаємо, Подільський районний суд міста Києва 29 липня 2022 року вже обрав відносно колишнього Голови Конституційного Суду України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у справі та звернув у дохід держави суму застави, внесеної за обвинуваченого. (https://cutt.ly/AXAn0Se)