У Кропивницькому представили обличчя непереможних сучасників війни (ФОТО)

  • 22 серп. 2022 17:35
  • 1024
    • Новина У Кропивницькому представили обличчя непереможних сучасників війни (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому з нагоди Дня Незалежності у музеї Осмьоркіна в рамках арт-проєкту «Художні студії - 2022» відкрилась художня виставка "Непереможні".
     
    Кураторами проєкту виступили провідний науковий співробітник музею, Заслужений художник України Андрій Надєждін та завідувачка відділу образотворчого мистецтва Кропивницької дитячої школи мистецтв Ольга Краснопольська. 
     
     
    Через широкомасштабне вторгнення російського агресора в Україну робота культурних закладів у місті була припинена. Та все ж, як розповідає директорка музею Віта Чернова, Управління культури дозволило місцевим художникам збиратися у закладі.
     
    Протягом останніх пів року професійні митці та художники-аматори збиралися у музеї Осмьоркіна, щоби зняти напругу і порелаксувати, малюючи портрети. На такі художні студії почали запрошувати людей, які працюють в умовах війни або допомагають армії та військовим. Так і з’явилися портрети рятувальників, військових, волонтерів, медиків, журналістів, психологів, активістів, письменників та і самих майстрів пензлю.
     
    Усього було створено 258 робіт, які розмістилися у трьох залах закладу. 
     
     
    На відкриття виставки завітав голова обласної ради Сергій Шульга, який привітав працівників музею та митців з презентацією. Майстрів пензлю привітали на вручили подяки від музею за участь у проєкті.
     
    До гостей звернувся ініціатор проєкту художник Андрій Надєждін:
     
    - Кожна людина унікальна, і її душа, яка виражається через очі, - неповторна. Обличчя, які зобразили художники, уже ввійшли в історію, це - символи і знаки нашого часу. Проєкт триває і буде продовжуватися. Ворогу, який вирішив знищити неповторність української душі і сутності, це не вдастся, бо природу української душі побороти неможливо!
     
     
    Як зазначила кураторка проєкту місцева художниця Ольга Краснопольська:
     
    - Вважаю цей проєкт дуже важливим і необхідним, тому що культура і мистецтво - це надважливо для суспільства. Щоб наша країна процвітала - треба дуже багато працювати, і працівники культурного фронту будуть це робити.
     
    Споглядаючи виставку, цікаво порівнювати портрети однієї і тієї ж людини у роботах різних художників, виконані у різних техніках. 
    Тож, завітавши на експозицію, ви у портретах можете впізнати або не впізнати знайомих вам людей, адже митець може по-іншому сприймати і малювати особистість.