До суду передано справу щодо вбивць журналіста В’ячеслава Веремія під час Революції Гідності

  • 22 серп. 2022 10:34
  • 495
    • Новина До суду передано справу щодо вбивць журналіста В’ячеслава Веремія під час Революції Гідності Ранкове місто. Кропивницький
     
    За матеріалами ДБР до суду передано справу щодо вбивць журналіста В’ячеслава Веремія під час Революції Гідності, інформує ДБР у ФБ.
     
     Працівники ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно п'яти так званих тітушок, причетних до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія під час Революції Гідності.
    Обвинувальний акт скеровано до суду.
     
    Слідство встановило, що у ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирська та Велика Житомирська міста Києва обвинувачені вбили журналіста, який посмертно став Героєм України.
    Ці ж особи також підозрюються у замахах на вбивство інших протестувальників, нанесенні їм тілесних ушкоджень, а також викраденні зброї та боєприпасів із запасів ГУ МВС України в Києві.
     
     Щодо цих п’яти обвинувачених ДБР здійснювало спеціальне досудове розслідування (in absentia), у зв’язку з їх переховуванням від органу досудового розслідування на території рф та на тимчасово окупованій території України. Деякі з них, за даними слідства, беруть участь в агресії проти України у складі незаконних збройних формувань так званої «днр».
     
    Їм інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених низкою статей КК України, зокрема ст. 115 (умисне вбивство).
    Санкції статей передбачають покарання, включаючи довічне позбавлення волі.
     
    Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу з реалізації принципу невідворотності покарання за вчинені злочини під час Революції Гідності.