У Кропивницькому пройшов батл між двома оркестрами

  • 22 серп. 2022 09:15
  • 484
    • Новина У Кропивницькому пройшов батл між двома оркестрами Ранкове місто. Кропивницький
     
    Наперекір усім сиренам учора, у центрі України, у славному Кропивницькому лунали українські пісні і звучала українська музика, про це інформує міська рада у ФБ. 
     
    Батл, що влаштували між собою напередодні Дня незалежності України два кращих духових оркестри обласного центру – професійний “муніципальний” і військовий “спецназівський” не залишили байдужим жодного, хто у цей момент свідомо чи випадково опинився у центрі міста.
     
    Кропивничани і гості міста активно долучилися до музичного двобою – не скупилися на гучні оплески, вигуки «Браво!» та забезпечили безперервну вокальну підтримку. Ще б пак, на майдані перед міською радою сьогодні лунали вже світові хіти – пісні, які співають тепер у багатьох країнах на підтримку справедливої боротьби народу України проти російського агресора за право жити вільно на своїй рідній землі.
     
     
    Символічно, що батл відкрився і завершився піснею, що вже має трьохсотрічну історію і походить із козацьких пісень ХVII століття, справжнім славнем українських січових стрільців та воїнів УПА, який у важкий час війни з росією набув нової популярності - «Ой у лузі червона калина». Цього дня звучали також бойова «Пісня хоробрих» полку спецпризначення імені Святослава Хороброго і марш «Зеленеє жито», лірична «Два кольори» і патріотична «Так, я люблю Україну», сповнені сліз «Біля тополі» і «Балада про мальви», заклики до козацького герцю «Лицарський хрест» і «Браття українці» та багато інших.
     
    Справжнім переможцем у цьому віртуозному музичному батлі виявилися вдячні слухачі – шанувальники майстерного виконання духової музики, які отримали переконливий заряд впевненості у перемогу українського народу. 
     
    Маємо пам’ятати, що берегти єдність, працювати разом на спільну перемогу – наше найголовніше завдання сьогодні, щоб під синьо-жовтим прапором виросло ще не одне покоління щасливих і незалежних українців. Слава Україні!