СБУ повідомила про підозру ще двом «високопосадовцям» окупаційної влади рф

  • 16 серп. 2022 11:04
  • 551
    • Новина СБУ повідомила про підозру ще двом «високопосадовцям» окупаційної влади рф Ранкове місто. Кропивницький
     
    СБУ повідомила про підозру ще двом «високопосадовцям» окупаційної влади рф на тимчасово захоплених територіях сходу України 
     
    Співробітники Служби безпеки України зібрали беззаперечні докази їхньої добровільної співпраці з ворогом. 
    Цього разу йдеться про:
     
    •  «голову» так званої «тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області»;
    •  «очільницю» відділу агропромислового розвитку «адміністрації Новопсковського району лнр», незаконно створеного окупантами на території Старобільського району Луганщини.  
     
    За даними СБУ, гауляйтер у Куп’янському районі добровільно перейшов на сторону ворога ще з початку повномасштабного вторгнення зс рф на територію України. 
    Отримавши фейкову посаду, він почав активно налагоджувати роботу та закликав своїх підлеглих співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації. 
    Чоловік так поспішав виконувати ворожі накази, що навіть забув змінити банер з українськими надписами. Тому дуже символічно, що колаборант виголошує свої промови для російських ЗМІ на фоні україномовного банеру Куп'янської міської ради. 
     
    Чиновниця з Луганщини до роботи з окупантами мала досвід у сфері управління АПК. Посаду отримала в обмін на лояльність. 
    Одразу після призначення зловмисниця розпочала активно перепідпорядковувати сільгосппідприємства Новопсковщини окупаційній владі. Зокрема, змушувати місцевих агровиробників перереєстровуватися в органах окупаційної влади та сплачувати податки до «бюджету» так званої «лнр», а отже, фінансувати війну рф проти України. 
     
     
    Наразі обом колаборантам оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади).  
     
    СБУ попереджає: кожен, хто перейшов на бік ворога, неодмінно буде покараний за законом.