У Знам’янці у ізоляторі тимчасового тримання впроваджують впроваджують систему «Custody Records»

  • 12 серп. 2022 16:32
  • 628
    • Новина У Знам’янці у ізоляторі тимчасового тримання впроваджують впроваджують систему «Custody Records» Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині триває впровадження системи «Custody Records» в підрозділах поліції.
     
    Під час робочого візиту до Знам’янки керівник обласного главку відомства Роман Козьяков ознайомився з оновленими умовами діяльності правоохоронців в ізоляторі тимчасового тримання № 4, де введено посади інспекторів з дотримання прав людини. Також у підрозділі облаштовано приміщення, де проводиться інтерв’ювання осіб, поміщених в ІТТ.
     
    До участі у заході долучилося керівництво місцевого відділення поліції, сектору організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб ГУНП в області, представники Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Управління дотримання прав людини Нацполіції України.
     
    - Проєкт «Custody Records» – один із пріоритетних напрямків впровадження у діяльність поліції європейських стандартів. Завдяки наданню технічної та методичної допомоги представниками Консультативної місії ЄС та Управлінню ООН з обслуговування проектів, ми і надалі продовжуємо цю роботу, - зазначив Роман Козьяков.
     
    Загалом відділення поліції та ІТТ у місті Знам’янці обладнано новітньою системою відеофіксації, комп’ютерною технікою та іншими засобами. Також в ізоляторі тимчасового тримання функціонує електронна інформаційна підсистема.
     
    «Наразі в інших підрозділах поліції області триває впровадження системи «Custody Records», що сприяє створенню комфортних умов для персоналу поліції та осіб, які перебувають під контролем правоохоронців. Це крок до нашого європейського майбутнього», - наголосив представник Управління дотримання прав людини Нацполіції Микола Сульжук.
     
    Управління дотримання прав людини
    Національної поліції України