У Кропивницькому вимушених переселенців залучатимуть до громадських робіт

  • 12 серп. 2022 09:48
  • 726
    • Новина У Кропивницькому вимушених переселенців залучатимуть до громадських робіт Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькій міській раді відбулася робоча нарада з обговорення ситуації щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та залучення їх до громадських робіт.
     
    Як повідомив начальник відділу праці департаменту з питань економічного розвитку міської ради Микола Рибак, станом на 11 серпня у Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості на обліку перебуває 1707 осіб, які мають статус безробітного, соціальну допомогу отримують понад півтори тисячі осіб. Зареєстровано 240 актуальних вакансій.
     
    - З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну на облік у міськрайонний центр зайнятості стали 773 вимушених переселенці, 473 - отримали статус безробітного, з яких за направленням центру зайнятості працевлаштовано 194 особи. Найбільше вимушених переселенців працевлаштовано в заклади охорони здоров’я, харчової промисловості, торгівлі, знайшлися робочі місця для них і в галузі освіти та житлово-комунального господарства, - повідомив Микола Рибак.
     
    Варто зазначити, що вимушені переселенці знаходять роботу і самостійно. Так понад 70 роботодавців подали заяви до міськрайонного центру зайнятості на компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування 166 осіб. Загалом подали документів на компенсацію 1,95 мільйона гривень, із яких 832 тисячі гривень уже виплачено.
     
    - За результатами наради, вирішили зосередити зусилля на питаннях щодо забезпечення працевлаштування внутрішньо переміщених осіб відповідно до потреб ринку праці на території Кропивницької міської територіальної громади та залучення даної категорії до громадських робіт. Станом на початок серпня до громадських робіт залучено сім осіб, з яких 5 — вимушені переселенці, - додав Микола Рибак.