Музею мистецтв подарували фотоальбом футбольного клубу «Зірка»

  • 12 серп. 2022 09:20
  • 634
    • Новина Музею мистецтв подарували фотоальбом футбольного клубу «Зірка» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора у Кропивницькому фондове зібрання Музею мистецтв поповнилося ще одним унікальним експонатом - книгою «Фотокореспондент Ігор Філіпенко: погляд з офсайду», про це у ФБ пише співробітниця музею Ірина Лягул.
     
    "До фотоальбому, увійшли 300 світлин про футбольний клуб «Зірка» геніального фотомитця Filipenko Igor. Автор книги – галерист та меценат Николай Цуканов. А всі фінансові зобов’язання взяв на себе очільник Спілки вірмен України у Кіровоградській області Тігран Хачатрян.
     
    Це перше видання на футбольну тематику та, взагалі, про кропивницький футбол. Але як сказали учасники заходу, що ще буде продовження. Адже історія нашого футболу цікава, про яку мають знати всі та весь світ.
    Вітаємо креативне тріо з дебютом та подальших творчих відкриттів. Бажаємо кожному з них натхнення, цікавих проєктів та перемоги!" - йдеться у повідомленні.
     
    Як повідомляє обласна рада у ФБ, голова обласної ради Сергій Шульга зазначив, книга цінна тим, що на світлинах фотокореспонденту вдалося упіймати емоції гравців «Зірки».
     
     
    «Футбол завжди об‘єднував нас. Сам був уболівальником «Зірки». Емоції, які вирували під час матчів як на трибунах, так і на полі – це назавжди. Ігорю вдалося зробити цінні кадри. Гадаю, книга буде цікавою ще й самим гравцям, які потрапили в об‘єктив», - зазначив Сергій Шульга.
     
    - Розповідати про футбол і не показувати його – неможливо. Тому в книзі зібрані фоторепортажі за 13 років ігор нашої «Зірки». Це велика цінність для історії регіону, спорту, виховання майбутніх спортсменів. Примірники книги ми передаємо нашому архіву, обласній бібліотеці імені Чижевського, Музею мистецтв та звичайно самому футбольному клубу, – розповів Микола Цуканов.
     
    Історія ФК «Зірка» бере свій початок з 1911 року. Це найстаріша команда України. За результатами сезону 1995/1996 років «Зірка» посіла найвище місце у вищій лізі. Експерти вважають, це був пік успіху клубу. Згодом у сезонах 2002/2003 та 2015/2016 футбольний клуб знову проривався до вищої ліги. Нині ФК «Зірка» грає в аматорській лізі.