Представники національних спільнот підтримують українські маркери в топонімічному просторі Кропивницького

  • 11 серп. 2022 16:03
  • 762
    • Новина Представники національних спільнот підтримують українські маркери в топонімічному просторі Кропивницького Ранкове місто. Кропивницький
     
    Питання перейменування вуличних топонімів у Кропивницькому стали одним із головних питань порядку денного зустрічі працівників відділу комунікацій з громадськістю Кропивницької міської ради із представниками громадських організацій національних меншин у Центрі розвитку національних культур “Єдина родина”, інформує міська рада у ФБ.
     
    - Учасники зустрічі, керівники регіональних організацій національних меншин активно включилися в перейменувальні процеси, розуміючи всю важливість інтеграції українських маркерів в топонімічний простір Кропивницької територіальної громади, - відзначила начальниця відділу комунікацій з громадськістю Оксана Горбенко. – Сьогодні для нас важливо позбуватися російських, радянських, колоніальних топонімів, а впроваджувати власні -  українські.  
     
     
    За пропозиціями представників національних об’єднань на мапі Кропивницького можуть з’явитися вулиці Параджанова, Шимановського, проспект Європейський тощо. Процес обговорення триває, в обласному центрі створені найширші можливості для надання пропозицій і зауважень від громадськості. Представники громадськості можуть зробити це у письмовій формі, надіслати на електронну пошту. Запроваджена також така зручна новація, як заповнення спеціальної гугл-форми на сайті міської ради. 
     
    Під час зустрічі обговорювалися також питання підготовки проєкту програми “Діалог” на 2023-2028 роки та здійснення громадської і волонтерської роботи національних спільнот в умовах воєнного стану.