У спортивному активі України вже 1310 медалей

  • 10 серп. 2022 16:33
  • 438
    • Новина У спортивному активі України вже 1310 медалей Ранкове місто. Кропивницький
     
    У цьому році українські спортсмени вибороли на офіційних міжнародних змаганнях з олімпійських, неолімпійських видів спорту і видів спорту осіб з інвалідністю 1310 нагород, інформує Міністерство молоді та спорту України.
     
    В ефірі «Суспільне. Спротив» Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, зокрема, привітав українську збірну із п’ятьма медалями на чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное, що проходив у Галіфаксі. 
     
    - Перемоги на чемпіонаті з веслування, 45 медалей на Всесвітніх іграх, дуже високі результати паралімпійців, перемога на Дефлімпійських іграх — все це доводить, що в Україні всі види спорту, як олімпійські, неолімпійські, так і види спорту осіб з інвалідністю дуже перспективні, — наголосив міністр.
     
    Вадим Гутцайт також подякував Президенту Володимиру Зеленському і Прем’єр-міністру Денису Шмигалю за рішення відновити національні чемпіонати, аби війна не завадила учасникам збірних команд підтримувати форму та надалі якісно готуватися до міжнародних змагань. 
     
    - Для нас зараз взагалі дуже важливо відновити рухову активність українців, дбати про здоров’я дорослих і дітей. У деяких безпечних регіонах вже запрацювала програма Президента «Активні парки», - зазначив Вадим Гутцайт.
     
    «Активні парки — локації здорової України» — це проект Президента України, направлений на оздоровлення нації та створення вільного доступу до рухової активності у кожному куточку країни. На кожній спортивній локації є QR-код, відсканувавши який можна отримати відео-уроки комплексних тренувань за участю відомих зірок.