КП “Міськсвітло” планує впровадити автоматизовану систему обліку електроенергії

  • 10 серп. 2022 11:29
  • 472
    • Новина КП “Міськсвітло” планує впровадити автоматизовану систему обліку електроенергії Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому триває реалізація програми “Світле місто”, інформує міська рада у ФБ.
     
    Про стан виконання муніципальної програми «Світле місто» йшлося учора, 9 серпня, під час апаратної наради у Кропивницькій міській раді. 
     
    Як повідомив начальник КП “Міськсвітло” Дмитро Тоток, в мережах підприємства планується запровадження автоматизованої системи комерційного обліку електричної енергії. Це дозволить перейти до погодинної оплати електроенергії за “нічним тарифом”, що в свою чергу суттєво економитиме бюджетні кошти. 
     
    - Нині спеціалісти КП «Міськсвітло» вже розробили та погодили з ПрАТ «Кіровоградобленерго» технічне завдання і робочий проект на влаштування АСКОЕ, - поінформував Дмитро Тоток. - Окрім очікуваного зменшення рахунків за спожиту електроенергію, реалізація проєкту дозволить мінімізувати логістичні витрати за рахунок можливості віддаленого знімання показів приладів обліку, знизяться й витрати пально-мастильних матеріалів та робочого часу. Система також дає широкі можливості для автоматичної обробки й збереження даних, моніторингу та контролю за роботою обладнання, відстеження параметрів якості електроенергії.
     
    Як повідомив начальник комунального підприємства, протяжність міської мережі освітлення — 522 кілометри. 538 вулиць та провулків Кропивницького освітлюють 14 766 ліхтарів. З початку року для заміни світильників з газорозрядними лампами на ефективніші та більш ніж удвічі економніші світлодіодні придбали 1 205 нових LED-світильників. Всього їх вже встановлено 14 766 одиниць. А чинна у місті система керування зовнішнім освітленням дозволяє регулювати яскравість таких світильників, що теж дає більш ніж відчутну економію.