До Кропивницького з Калуша привезли дванадцятиметровий "Рушник єдності" (ФОТО)

  • 4 серп. 2022 16:45
  • 801
    • Новина До Кропивницького з Калуша привезли дванадцятиметровий «Рушник єдності» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У бібліотеці Шевченка представили дванадцятиметровий "Рушник єдності", який поєднує в собі етнографічні орнаменти 22 регіонів української держави.
     
    Найдовший в Україні рушник, виконаний у старовинній техніці фелтингу, і який назвали «Рушником єдності», розгорнули в обласній бібліотеці для дітей імені Тараса Шевченка. Про це повідомила директор закладу Таїса Манжула учора, 3 серпня.
     
    - Це унікальний рушник. Виготовлений він не в класичній, а в старовинній техніці фелтингу – валяння вовни за допомогою голок. Сьогодні «Рушник єдності» розміщений у виставково-презентаційній залі, і кожен охочий може прийти до бібліотеки й подивитися на цей рукотворний шедевр, – зазначила Таїса Манжула.
    Довжина рушника – майже 12 метрів. Торік його створили викладачі та студенти Фахового коледжу культури і мистецтв міста Калуша, що на Івано-Франківщині. У ньому поєднані українські етнографічні орнаментальні мотиви 22 регіонів України.
     
    Рушник подорожує країною і почергово розміщується в усіх куточках України в мережі спеціалізованих бібліотек для дітей.
     
    Естафета подорожі рушника стартувала в Національній бібліотеці України для дітей в Києві. Після «Рушник єдності» побував у Запоріжжі, Полтаві та Дніпрі. 
     
    У Кропивницькому виставка рушника-рекордсмена триватиме до 18 серпня.