Відтепер жертва домашнього насилля може миттєво викликати поліцію на допомогу

  • 4 серп. 2022 10:31
  • 468
    • Новина Відтепер жертва домашнього насилля може миттєво викликати поліцію на допомогу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Домашнє насильство є порушенням прав людини, яке не можна толерувати!
     
    Під час війни увага людей прикута до жахливих подій, що відбуваються в нашій країні. Багато хто думає, що не на часі говорити про це явище, "можна почекати", "не до того", "можна потерпіти", "після війни", "зараз усім важко" тощо.
     
    Не можна зраджувати принципам, навіть під час війни! Україна — демократична, правова держава, в якій права людини поважають і захищають. А домашнє насильство — це злочин, що може тривати роками.
     
    Відтепер ми маємо ще один безпечний та доступний інструмент протидії цьому явищу, миттєву зброю проти насильства. 
    Учора відбулась презентація спеціального мобільного застосунку для жінок, які страждають від домашнього насильства. Його презентували Перша Леді Олена Зеленська, Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, Посол Великої Британії в Україні Mелінда Сіммонс, міжнародні партнери, громадські активісти та правозахисники.
    Функціонал додатку дозволяє екстрено викликати поліцію у критичній ситуації за допомогою одного кліку, без необхідності телефонувати на 102 та говорити вголос. Сигнал автоматично переходить до центру управління нарядами поліції, після чого виклик опрацьовувається. 
     
    Застосунок замаскований так, щоб кривдник не запідозрив, яку цей інструмент насправді виконує функцію. Ті, кому потрібно завантажити застосунок та отримати додаткові інструкції, можуть отримати всю інформацію за номером гарячої лінії 116 123 або написавши в особисті повідомлення на сторінку Розірви коло
    Пам’ятайте, протидія домашньому насильству завжди на часі.
    Домашнє насильство — це те, про що не можна мовчати!