Кіровоградщина: Новгородківська селищна рада звертається до керівництва держави щодо врегулювання цін на ринку сільхгоспродукції

  • 30 лип. 2022 11:05
  • 812
    • Новина Кіровоградщина: Новгородківська селищна рада звертається до керівництва держави щодо врегулювання цін на ринку сільхгоспродукції Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині учора, 29 липня, Новгородківська селищна рада на сесії ухвалила рішення, яким звернулася до Президента України та Кабміну щодо вжиття заходів, спрямованих на стабілізацію цін на ринку зернових та олійних культур в Україні, а також щодо підтримки фермерів.
     
    Відповідний проєкт рішення ініціював депутат від ВО "Свобода" Юрій Брик, проєкт одностайно підтримав депутатський корпус.
    У своєму зверненні націоналісти просять невідкладно вжити заходів для врегулювання цін на сільськогосподарську продукцію. Адже через низку факторів, спричинених війною, наразі закупівельні ціни на зернові та олійні культури роблять їх вирощування збитковим.
     
    "Наразі зерноторгові компанії заявляють про готовність закупівлі насіння соняшнику за цінами, що є майже вдвічі нижчими від цін аналогічного періоду минулого року. Щодо цін на зернові, то ситуація відверто шокує, адже порівняно з минулим роком, ціни знизилися втричі, а подекуди і в чотири рази", - йдеться у зверненні.
     
    Відтак, депутати звертаються до керівництва держави з проханням:
    - терміново запровадити необхідні економічні та політичні механізми задля стабілізації цін на сільськогосподарську продукцію, які дозволять товаровиробникам нормально провадити свою діяльність;
    - розробити комплексну систему заходів задля підтримки малих та середніх сільськогосподарських виробників, зокрема селян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї).
     
    Також зазначимо, що аналогічна петиція зареєстрована на сайті обласної ради.