Росія намагається звинуватити ЗСУ у ударі по в’язниці у Оленівці та приховати свої тортури

  • 29 лип. 2022 17:42
  • 640
    • Новина Росія намагається звинуватити ЗСУ у ударі по в’язниці у Оленівці та приховати свої тортури Ранкове місто. Кропивницький
     
    Збройні сили російської федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені. 
    Російські окупанти, таким чином, переслідували свої злочинні цілі - звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області. 
    Наслідки обстрілу уточнюються. 
     
    У Генштабі ЗСУ прокоментували удар по в’язниці в Оленівці Донецької області, де утримувалися, зокрема, й українські полонені. Військові наголосили, що за прицільним навмисним обстрілом стоять збройні сили РФ, інформує ТСН.
     
    У Генштабі наголосили, що по району населеного пункту Оленівка Збройні сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали.
     
    Про це йдеться на сторінці Генштабу ЗСУ у Фейсбуці.
     
    "Збройні сили російської федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка Донецької області, де утримувалися, зокрема, й українські полонені", - наголосили в Генштабі.
     
    Зазначається, що таким чином російські окупанти переслідували свої злочинні цілі - звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування ЗС РФ на тимчасово окупованій території Донецької області. Наразі наслідки обстрілу уточнюються.
     
    "За інформацією командувача Ракетних військ і артилерії командування Сухопутних військ ЗС України, по району населеного пункту Оленівка Збройні сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали", - кажуть у Генштабі.
     
    Військові наголошують, що ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерок високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об'єктах.
     
    "Збройні сили України в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели та не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів", - кажуть у Генштабі.
     
    Українські захисники наголошують, що такими пропагандистськими методами ведення інформаційної війни росіяни намагаються звинуватити Збройні сили України в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії.
     
    "Відтак, такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення з боку Збройних сил України є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе росія - країна-агресорка, окупантка і спонсорка тероризму", - заявили в Генштабі ЗСУ.
     
    Нагадаємо, влада самопроголошеної "ДНР" заявила про удар нібито ЗСУ по колонії в Оленівці. У цьому місці терористи з так званої "республіки" в жахливих умовах тримають українських цивільних та військовополонених, зокрема і з "Азовсталі".