Кропивницький: Кількість постраждалих внаслідок обстрілу зросла

  • 28 лип. 2022 22:27
  • 773
    • Новина Кропивницький: Кількість постраждалих внаслідок обстрілу зросла Ранкове місто. Кропивницький
     
    Станом на зараз відомо про п’ятьох загиблих та 26-х потерпілих.
     
    Російські окупанти завдали масованої атаки по Кропивницькому. Є загиблі та поранені. Ворог завдав ракетних ударів саме по обласному центру. Містяни чули два потужні вибухи. Від них здригнулися будинки.
     
    Про це йдеться у вечірньому сюжеті ТСН за 28 липня.
     
    Станом на зараз відомо про 5-х загиблих та 26-х потерпілих. Стан поранених медики оцінюють як стабільний. Переважно йдеться про цивільних працівників авіакомпанії. Бо ж ворог поцілив у льотну академію, де готують пілотів саме цивільної, а не військової авіації.
     
    Власне, постраждалих могло бути і більше, але ракети рашисти випустили в той час, коли навчальний центр був напівпорожній. Ті, хто був всередині, не встигли сховатись до укриття, оскільки сирена почала вити десь за хвилину до першого вибуху. Далі прилетіла і друга ракета. Поруч з льотною академією були й інші цивільні об'єкти.
     
    "Маємо уточнену інформацію щодо ракетного удару. Ворог атакував нас ракетами класу "Калібр". Поранених наразі 26. Один - у тяжкому стані. Один від госпіталізації відмовився. Є матеріальні втрати: два літаки "Цесна" – цивільні літаки і один літак АН-26", – розповів голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.
     
    На цих літаках курсанти вчилися літати. Ударна хвиля зачепила не лише споруди льотної академії, а й сусідні багатоповерхівки та приватні будинки. Лише дивом пожильці вціліли.
     
    Пошкоджено п‘ять під‘їздів, вибиті вікна в під‘їздах, також пошкоджені балкони і вікна у мешканців.
     
    У лікарнях нині оперують поранених, більше про їхній стан повідомлять вже наступного ранку.