Кіровоградщина: Депутати-націоналісти звернулися до настоятелів московської церкви об’єднатися з ПЦУ

  • 26 лип. 2022 14:22
  • 828
    • Новина Кіровоградщина: Депутати-націоналісти звернулися до настоятелів московської церкви об’єднатися з ПЦУ Ранкове місто. Кропивницький
     
    Олександрівська селищна рада ухвалила важливе рішення щодо діяльності московського патріархату на території громади, що розташована на Кіровоградщині. Про це у ФБ повідомляє Свобода Кропивниччини у ФБ.
     
    На сесії Олександрівської селищної ради 22 липня було ухвалено рішення, яким депутати звернулися до прихожан та настоятелів УПЦ МП розпочати процес об'єднання з Православною церквою України для підтримки незалежності та суверенітету України.
     
    Проєкт рішення було ініційовано головою фракції ВО "Свобода" у селищній раді Сергієм Савченком та доопрацьовано профільною постійною комісією.
    Однак, знайшлися і декілька депутатів, які все ж не підтримали навіть доопрацьований компромісний проєкт рішення. Сподіваємося, вони прокоментують свою позицію виборцям.
    Зазначимо, що цим рішенням депутати-націоналісти також закликали парафії московського патріархату не підтримувати жодних стосунків з РПЦ. Крім того, вказаним документом селищна рада підтримала законопроект авторства народного депутата від "Свободи" Оксани Савчук про заборону московського патріархату на території України (№ 7204 від 22.03.2022 року) і звернулася до Верховної Ради України з вимогою його ухвалити.
     
    Подібні рішення за ініціативи націоналістів прийняли і низка інших місцевих рад в Україні. Чітка позиція місцевих громад сприяє переходу парафій УПЦ МП до Єдиної помісної Православної Церкви України.