Міністерство з питань реінтеграції закликає українців відмовлятися від паспортів рф

  • 25 лип. 2022 13:10
  • 467
    • Новина Міністерство з питань реінтеграції закликає українців відмовлятися від паспортів рф Ранкове місто. Кропивницький
     
    Мінреінтеграції шукає інструменти протидії насильницькій паспортизації рф на ТОТ, інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
     
    Як уникнути примусової ворожої паспортизації на ТОТ та якою має бути відповідальність за отримання паспорта рф? Про це 22 липня говорили на міжвідомчій нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.
     
    Питання неоднозначне: ворог на ТОТ робить усе, щоб ускладнити життя українцям. Іноді паспорти рф, які людям нав’язують, - це спосіб вижити в окупації.
    Разом з тим, це зброя, що небезпечніша за ракети, адже йдеться про посягання на державну цілісність.
     
    - Ми повинні розуміти: за отримання паспортів окупантів має бути відповідальність. Йдеться про існування української держави. Тому ще раз звертаюсь до мешканців ТОТ: не беріть ворожий документ - залишайте небезпечну територію. Ви врятуєте і себе, і державу! - наголосила Ірина Верещук на нараді.
     
    Зараз Мінреінтеграції готує законопроект, який передбачає посилення відповідальності за участь у паспортизації рф.