Кропивничани задекларували майже 440 мільйонів гривень доходів

  • 15 лип. 2022 10:32
  • 780
    • Новина Кропивничани задекларували майже 440 мільйонів гривень доходів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Майже півсотні кропивничан задекларували доходів понад один мільйон гривень, інформує міська рада у ФБ.
     
    Загальна сума задекларованого склала 440 мільйонів гривень, усього ж більше тисячі декларацій про доходи цього року подали жителі Кропивницького до Державної податкової служби України. Про це повідомила в.о. начальника головного управління ДПС у Кіровоградській області Валентина Сєкунова. 
     
    - У структурі задекларованих доходів найбільшу частку займають доходи у вигляді спадщини та дарування, іноземні доходи, доходи від самостійного обробітку паїв та інші, - розповіла Валентина Сєкунова. - Доходи понад один мільйон гривень задекларували 48 осіб. Сукупно ними задекларовано 340 мільйонів гривень.
     
    Основним джерелом доходу кропивничан є доходи від здійснення підприємницької діяльності, заробітна плата, іноземні доходи, спадщина, надання майна в оренду, операції з інвестиційними активами.
    Крім того, 241 декларацію станом на початок липня подали громадяни-одноосібники. Загальна сума задекларованого ними доходу склала 3,2 мільйона гривень. 
    Також, до кінця року громадяни можуть подати декларацію на податкову знижку за наслідками 2021 року. На сьогодні вже 318 жителів Кропивницького скористалися такою можливістю.
     
    - Сплата податків до бюджету — це вияв громадянської свідомості у нелегкий для країни час, можливість забезпечити нормальне функціонування територій: виплати заробітних плат, пенсій та інших соціальних виплат, підтримання правопорядку, надання допомоги переселенцям, армії, та містам, які тримають лінію фронту, - наголосила Валентина Сєкунова.