Денис Монастирський: Ракетний удар по Вінниці - це черговий злочин держави-терориста росії

  • 15 лип. 2022 09:01
  • 596
    • Новина Денис Монастирський: Ракетний удар по Вінниці - це черговий злочин держави-терориста росії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Рятувальники планують завершити розбір завалів на місці ракетного удару у центрі Вінниці. В результаті трагедії є загиблі, 52 людини госпіталізовано. Про це заявив Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час брифінгу у Вінниці.
     
    - Сьогодні сталася чергова трагедія, черговий воєнний злочин держави-терориста росії, воєнного злочинця путіна. Стався приліт ракет в центр Вінниці. О 10:12 була оголошена повітряна тривога. О 10:43 у Вінниці відбувся вибух, ракети влучили в автомобільну паркову. Вже за 5-7 хвилин після вибуху на місці трагедії були поліція, рятувальники та лікарі швидкої. Тут виявили залишки двох ракет типу «Калібр». Всього було випущено 4 ракети, дві з них збило ПВО, дві, на жаль, досягли своєї мети. В результаті, є загиблі. До лікарів звернулася 91 особа, з них 52 госпіталізовані. Всі вони перебувають в лікарнях Вінниці. Тут достатньо і лікарів, і крові, і всього необхідного обладнання для надання допомоги постраждалим. По лінії поліції надійшло 42 заяви про безвісті зниклих осіб, - сказав Денис Монастирський.
     
    Очільник МВС наголосив, що більшість загиблих людей – ті, що перебували на вулиці під час повітряної тривоги.
    За його словами, в результаті ракетного удару пошкоджено 36 об’єктів цивільної інфраструктури.
     
    Також очільник МВС зазначив, що рятувальники зможуть закінчити розбір завалів вже сьогодні.
     
    - Активно працюють понад 100 працівників ДСНС, комунальні служби міста. Сьогодні до кінця дня буде зрозуміла остання цифра по тих, кого знайдуть, - додав Денис Монастирський.