Голова Маловисківської громади став представником України на Світовому форумі міст у Польщі

  • 1 лип. 2022 19:02
  • 474
    • Новина Голова Маловисківської громади став представником України на Світовому форумі міст у Польщі Ранкове місто. Кропивницький
     
    26-30 червня у Катовіце (Польща) проходив XI Світовий форум міст, організатором якого є OOO-Хабітат спільно з Міністерством фондів розвитку та регіональної політики Польщі, - йдеться у повідомленні Кіровоградського РВ АМУ. 
     
    Загалом у Форумі взяли участь майже 22 тисячі представників урядів, органів місцевого самоврядування, міжнародних організацій з усього світу. На запрошення Асоціації польських міст у Світовому форумі міст взяла участь делегація українських самоврядців, серед яких був присутній міський голова Маловисківської ОТГ (Кіровоградщина).
     
    - Сьогодні Україна захищає всю Європу. Сьогодні гинуть наші діти, наші батьки, наші близькі, наші рідні. І якщо ви це не зрозумієте і не будете допомагати Україні, а ми не багато просимо. Ми просимо зброю, яка у вас є і стоїть і ви її не використовуєте. І Дай Боже, щоб ви її не використовували. Допоможіть врятувати Україну і наших людей, і тим самим ви врятуєте себе - іншого не дано, - зазначив під час виступів на Форумі голова Маловисківської громади Юрій Гульдас.
     
    Члени української делегації провели низку зустрічей з представниками різних організацій, з колегами - мерам міст та селищ Польщі, Франції, Норвегії. Програма була дуже насичена, адже інтерес до представників був дуже високим.
    Представники місцевого самоврядування та посадовці з України розповіли учасникам заходу про воєнні злочини рф в українських містах і селах, про стан і потреби громад, про волю нашого народу до Перемоги, акцентували на європейських прагненнях України.
     
    Під час Форуму керівники та представники українських громад провели багато окремих зустрічей з представниками різних країн.
    Інформація Кіровоградського РВ АМУ