У Кропивницькому виявили шахраїв, які видурили у закладу харчування 80 тисяч гривень

  • 30 черв. 2022 10:18
  • 613
    • Новина У Кропивницькому виявили шахраїв, які видурили у закладу харчування 80 тисяч гривень Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому кіберполіція викрила місцевих жителів у шахрайстві під приводом допомоги переселенцям.
     
    Протиправну діяльність осіб припинили кіберполіцейські Кіровоградщини спільно зі слідчими Кропивницького районного управління поліції, за процесуального керівництва окружної прокуратури.
     
    Встановлено, що двоє місцевих мешканців організували шахрайську схему – представляючись волонтерами, у телефонному режимі та через месенджер в одному з закладів громадського харчування міста робили замовлення їжі начебто для внутрішньо переміщених осіб.
     
    Щоб підтвердити «оплату», громадяни надсилали підроблені скріншоти квитанцій. Доставка їжі здійснювалася кур'єром за різними адресами.
     
    Під час проведеної ревізії замовлень та неоплачених рахунків виявилося, що за два тижні заклад не отримав оплату більше ніж на 80 тисяч гривень.
     
     
    Працівники поліції провели у помешканні кропивничан обшук, у результаті якого вилучили речові докази, що вказують на причетність осіб до протиправної діяльності.
     
    Розслідування проводиться в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.
     
    Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.
     
    Відділ протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області
    Департаменту кіберполіції Національної поліції України