Кіровоградщина: Повідомили підозру директору кар’єроуправління

  • 29 черв. 2022 13:12
  • 519
    • Новина Кіровоградщина: Повідомили підозру директору кар’єроуправління Ранкове місто. Кропивницький
     
    Незаконний видобуток граніту на Кіровоградщині зі збитками у 80 млн грн: повідомлено підозру директору кар’єроуправління, інформує обласна прокуратура.
      
    Директор одного з кар’єроуправлінь Кіровоградщини незаконно, без жодних дозвільних документів, здійснював видобуток корисних копалин загальнодержавного значення – граніту, чим спричинив державі збитки на понад 80 млн грн.
     
    За версією слідства, очільник підприємства в період з 2018 по 2019 роки продовжив роботи по видобутку граніту на родовищі, не зважаючи на те, що дія спеціального дозволу на користування надрами закінчилась ще у 2017 році.  
    Особі повідомлено підозру за ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України.
    Розмір збитків підтверджено висновком судової екологічної експертизи.
     
    Досудове розслідування, що здійснюється слідчим управлінням поліції за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань ГУ НПУ в області під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури, триває.
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.