Працівники ДБР завершили досудове розслідування відносно шести суддів Апеляційного суду АР Крим

  • 29 черв. 2022 13:02
  • 660
    • Новина Працівники ДБР завершили досудове розслідування відносно шести суддів Апеляційного суду АР Крим Ранкове місто. Кропивницький
     
    Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування відносно шести суддів Апеляційного суду Автономної Республіки Крим за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).
    Обвинувальний акт скерували до суду.
     
    За даними слідства, після анексії АР Крим у 2014 році судді продовжили свою роботу у незаконно створених судах анексованого Криму. Своїми діями вони забезпечили функціонування незаконних органів судової влади та сприяли представникам Російської Федерації у проведенні підривної діяльності на території України.
     
    Загалом з початку 2022 року працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування відносно чотирнадцяти суддів та одного прокурора Автономної Республіки Крим, обвинувальні акти спрямовали до суду.  
    Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
    Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснює Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.