У Кропивницькому затвердили програму оптимізації системи теплопостачання

  • 29 черв. 2022 10:17
  • 525
    • Новина У Кропивницькому затвердили програму оптимізації системи теплопостачання Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 28 червня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Кропивницької міської ради. Члени виконкому під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки прийняли важливі рішення, направлені на забезпечення стабільної життєдіяльності громади міста в умовах воєнного часу.
     
    Зокрема, виконком вніс необхідні зміни до міського бюджету та низки галузевих програм на 2022 рік, визначив переліки та обсяги закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення потреб громади.
     
    Рішенням виконавчого комітету з резервного фонду міського бюджету виділено 288 тисяч гривень для надання допомоги на безповоротній основі  громадянам, чиї квартири у будинку по вулиці Попова, 24 були пошкоджені внаслідок вибуху газу, на оренду та винайм житла.
    За інформацією начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергія Коваленка, роботи у першому під’їзді постраждалого будинку повністю завершені, у другому – тривають оздоблювальні роботи, поки залиті бетоном силові конструкції набувають міцності. Тож мешканцям другого під’їзду ще деякий час доведеться жити в орендованих квартирах.
     
    Члени виконкому також затвердили Програму оптимізації системи теплопостачання у Кропивницькому на 2022 рік. Програма передбачає часткову компенсацію для соціально вразливих верств населення у розмірі 40% на облаштування систем індивідуального опалення у квартирах багатоповерхівок, де подальша експлуатація централізованого опалення визнана недоцільною. На реалізацію заходів програми передбачене бюджетне фінансування у розмірі 584 тисячі гривень. Ще 876 тисяч гривень внесуть власники квартир багатоквартирних будинків. Програмою передбачається встановлення систем індивідуального опалення у 109 квартирах сорока багатоповерхівок.
     
    Цього дня виконком прийняв також низку рішень, направлених на забезпечення житлових пав громадян, прав дітей та на соціальну підтримку членів територіальної громади міста.