Десятки тисяч випускників з ТОТ зможуть онлайн вступити до вузів України на бюджет

  • 28 черв. 2022 13:32
  • 416
    • Новина Десятки тисяч випускників з ТОТ зможуть онлайн вступити до вузів України на бюджет Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учорашні школярі з тимчасово окупованих територій найближчим часом зможуть вступити до українських вузів за результатами індивідуальної співбесіди у режимі онлайн, інформує Міністерство з питань реінтеграції.
     
    Йдеться про бюджетну форму навчання. Для цього їм державою гарантована відповідна квота, розповіла Віце-прем’єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час прямого ефіру на телеканалі «Україна-24».
     
    Вона додала, що йдеться про випускників з сотень громад, які перебувають у тимчасовій окупації. Їхній перелік постійно оновлюється, він формується та затверджується наказом Мінреінтеграції.
     
    «Майбутнє наших дітей – з нами, з вільною Україною. Інакше не може бути. Ми зробимо усе, щоби цього року десятки тисяч учорашніх школярів з ТОТ отримали можливість дистанційно навчатися у закладах на вільній території!» - запевнила посадовець.