ДБР підозрює у держзраді командира російського ракетного катера, зрадившого присязі Народу України

  • 27 черв. 2022 12:00
  • 864
    • Новина ДБР підозрює у держзраді командира російського ракетного катера, зрадившого присязі Народу України Ранкове місто. Кропивницький
     
    ДБР повідомило про підозру у держзраді ще одному командиру російського ракетного катера, який перейшов на бік ворога у 2014 році.
     
    Працівники ДБР повідомили про підозру у державній зраді колишньому капітану 3 рангу військової частини, що дислокувалась в АР Крим. Наразі він командує російським ракетним катером «Вышний Волочёк».
     
     У 2014 році офіцер зрадив присязі та залишився у захопленій російськими окупантами військовій частині. Присягнувши збройним силам рф, капітан продовжив службу в російському чорноморському флоті.
     Наразі дезертир командує ракетним катером «Вышний Волочёк» та з Чорного моря обстрілює ракетами мирні території України.
     
     
    Слідчі ДБР зібрали достатньо доказів та повідомили зраднику про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).
    Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону.
    Нагадуємо, що раніше ДБР вже повідомило про підозру капітану російського крейсера "Адмірал Макаров". Офіцер також зрадив Україну у 2014 році.