У проекті «Історії війни» на НТН – історія актора Паші Лі, вбитого російськими окупантами в Ірпені

  • 27 черв. 2022 16:02
  • 482
    • Новина У проекті «Історії війни» на НТН – історія актора Паші Лі, вбитого російськими окупантами в Ірпені Ранкове місто. Кропивницький
     
    Щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці о 19:00 на телеканалі НТН виходить проект «Історії війни». Ведучий Андрій Данілевич розповідає пронизливі історії людей, життя яких перевернула війна. Вона не щадить нікого. Ракета чи ворожа куля не зважає на звання, статус чи талант людини, яку вона вбиває. Цього тижня в нових випусках – трагічна історія українського актора Паші Лі, який загинув у перші дні війни в Ірпені. 33-річний чоловік віддав своє життя за Україну.
     
     
    Паша Лі був зіркою, яка тільки-но почала сяяти на небосхилі українського кінематографу. Глядачам він відомий по роботі в таких фільмах, як «Штольня», «Тіні незабутих предків», «Правило бою», «Зустріч однокласників», «Провінціал», «Мирний-21». Паша співав, грав у театрі, знімався в рекламі, не боявся жодних труднощів та сміливо приймав будь-які виклики. Коли розпочалася війна, хлопець вступив до лав тероборони Ірпеня, волонтерив, допомагав евакуювати людей, розвозив продукти місцевим жителям. 6 березня внаслідок обстрілів міста російськими окупантами Паша загинув… Що розповідають люди, з якими він разом працював у теробороні та які одними з останніх бачили його живим того фатального дня? Дивіться в понеділок, 27 червня, о 19:00 в «Історіях війни» на НТН.
     
    Ми маємо пам’ятати кожного, хто віддає своє життя на цій безжальній війні за волю та майбутнє нашої України, і в деталях фіксувати всі воєнні злочини російської армії. Ще одна трагічна історія, яку цього тижня дізнаються глядачі проекту, – про поліцейського Івана Сімороза з Бородянки, який в один момент втратив одразу всіх своїх рідних. Перша бомба, що прилетіла 26 лютого в селище під Києвом, влучила в його будинок, зруйнувала все вщент. На місці загинули дружина, мама, батько, брат і бабуся Івана, маленьку донечку поліцейського, якій був усього рік і три місяці, знайшли під завалами ще живою, але в лікарні дитина померла…  Ще одна розповідь – про 47-річного Олексія Пестова з Маріуполя, якого катували та мало не вбили на одному з російських блокпостів, коли він намагався вибратися з окупованого міста. Як йому вдалося врятуватися?
     
     
    Дивіться «Історії війни» щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці о 19:00 на телеканалі НТН. Окрім того, випуски проекту виходять на супутниковому каналі «Інтер+» щопонеділка, щовівторка та щочетверга о 19:30.