Ганна Маляр: Операцію ЗСУ у Сєверодонецьку зірвали через публічні заяви цивільних

  • 27 черв. 2022 14:00
  • 459
    • Новина Ганна Маляр: Операцію ЗСУ у Сєверодонецьку зірвали через публічні заяви цивільних Ранкове місто. Кропивницький
     
    Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що інформація у соцмережах від цивільних осіб та чиновників нерідко заважає роботі Збройних сил України. Наприклад, на днях була зірвана операція українських військових при виході з Сєверодонецька, передає УНН.
     
    «Чому не можна публічно говорити, що ЗСУ вийшли з… або зайшли у … населений пункт до того, як про це заявить Генштаб. Тому що це завдає шкоду роботі ЗСУ. Це забирає в них дорогоцінний час - добу/дві, які вони ще могли реалізовувати свої військові плани і маневри в умовах непублічності ходу військової операції», - написала Маляр на своїй сторінці у Фейсбук.
     
    При виході чи заході на позицію одночасно виконується кілька завдань, і це має робитися в умовах інформаційної тиші. Лише Генштаб і Міноборони мають право робити заяви.
     
    «Публічна демонстрація цивільними особами обізнаності щодо ходу військових операцій та повідомлення про це у соцмережах до офіційних заяв Генштаба почасти зриває військові операції - як це було вчора і позавчора щодо Сєверодонецька. Коли просто не дали ЗСУ доробити заплановане», - повідомила заступниця міністра.