У Кропивницькому відкрили центр підтримки переселенців «ЯМаріуполь»

  • 23 черв. 2022 18:01
  • 767
    • Новина У Кропивницькому відкрили центр підтримки переселенців «ЯМаріуполь» Ранкове місто. Кропивницький
     
    «ЯМаріуполь» – під такою назвою на базі Центру надання адміністративних послуг міста Кропивницького «Прозорий офіс» 21 червня розпочав свою роботу п’ятий в Україні Центр допомоги та підтримки переселенців-маріупольців.
     
    Основне завдання закладу – надавати психологічну, гуманітарну, юридичну, соціальну та за потреби медичну допомогу і підтримку маріупольцям, які вимушено покинули свої домівки.
     
    Фахівці Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості не залишилися осторонь такої події та взяли активну участь у роботі новоствореного Центру.
     
    Відвідувачі, які втратили роботу через активні бойові дії та мають намір її шукати на Кіровоградщині, дізнавалися про послуги, які клієнтам надає служба зайнятості, її електронні можливості.
     
    - Фахівці служби зайнятості не лише допоможуть підібрати підходящу вакансію, а й організують професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних громадян, що сприятиме підвищенню їхньої конкурентоспроможності на ринку праці та поверненню до трудової діяльності, – повідомила фахівчиня з питань зайнятості Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості Ангеліна Зємбіцька.
     
    За перший день роботи Центру більше двох сотень маріупольців мали можливість поспілкуватися з фахівцями державних установ та громадських організацій, що покликані допомагати внутрішньо переміщеним особам, отримати індивідуальні консультації з юридичних та інших питань, пов’язаних з працевлаштуванням.
     
    Якщо ви перебуваєте у пошуку роботи і не можете самотужки її зайти, завітайте на сайт Кіровоградського обласного центру зайнятості. Онлайн-помічник за посиланням: https://is.gd/LQ66ql.
     
    Крім того, пропонуємо приєднатися до чат-боту державної служби зайнятості у Telegram-каналі @DCZWorkNowBbot.
     
    З орієнтовним графіком навчання за професіями, за якими передбачається організація професійного навчання безробітних громадян у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості у червні 2022 року, можна ознайомитися тут: https://cutt.ly/3Jdtth5.