Олександр Ткаченко зустрівся зі студентами Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського

  • 23 черв. 2022 15:37
  • 601
    • Новина Олександр Ткаченко зустрівся зі студентами Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського Ранкове місто. Кропивницький
     
    Студенти наполягають на вилученні імені російського композитора з назви Національної музичної академії, інформує Міністерство культури та інформаційної політики.
     
    22 червня Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зустрівся зі студентами Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського.
     
    Наразі точиться публічна дискусія щодо перейменування закладу. Позиція більшості студентів — “за” те, щоб прибрати з назви закладу ім’я російського композитора.
     
    - Війна підняла в нашому суспільстві багато питань, відповіді на які не завжди є однозначними. Міністерство культури та інформаційної політики України не має права приймати рішення щодо перейменування закладів. Згідно з законодавством заклади мають широку автономію, в тому числі в цих питаннях. Але я точно закликаю, щоб процеси, які стосуються всіх учасників освітнього процесу, проводились згідно із законом та з урахуванням думок всіх причетних. Студентство ж є повноправним учасником у прийнятті рішень, що стосуються закладу, де вони навчаються. Тож, студенти, знайте і користуйтесь своїми права. Керівники закладів - прислуховуйтесь. Чесно скажу, тут я схильний підтримати студентів з точки зору аргументації та європейської позиції щодо прийняття тих чи інших змін в своєму освітньому закладі, — зазначив Олександр Ткаченко.
     
    Нагадаємо, раніше вже було оприлюднено офіційну позицію МКІП та Держмистецтв щодо найменування закладу вищої спеціалізованої мистецької освіти.