Чоловіка з Волині підозрюють у продажу автівок, що надходили в Україні як гуманітарна допомога

  • 23 черв. 2022 09:30
  • 581
    • Новина Чоловіка з Волині підозрюють у продажу автівок, що надходили в Україні як гуманітарна допомога Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині правоохоронці повідомили про підозру жителю іншої області у продажі гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану.  Протиправні дії особи припинили співробітники управління Служби безпеки України в області, слідчого управління поліції Кіровоградської області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.
     
    Встановлено, що представник громадської організації під час воєнного стану здійснював продаж легкових та напіввантажних транспортних засобів, отриманих з Республіки Польщі в якості гуманітарної допомоги для ЗСУ.
     
    Наприкінці травня у Кропивницькому було задокументовано факт реалізації трьох таких автомобілів та отримання незаконного прибутку у сумі 16 300 доларів США.
     
    З місця події правоохоронці вилучили транспортні засоби та незаконно одержані грошові кошти.
     
    У ході проведення досудового розслідування особі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.
     
    Санкцією статті передбачено покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
     
    За матеріалами
    слідчого управління
    поліції Кіровоградської області
     
    Як пише обласна прокуратура, 35-річний житель Волинської області з метою отримання прибутку продав легкові авто - Volkswagen Touran, Hyundai Santa FE та KIA Sorento.
     
    Як повідомляє речниця національної поліції Кіровоградської області, на теперішній час на території області за заявами громадян зареєстровано 11 кримінальних проваджень з приводу крадіжок гуманітарної допомоги. З них, за одним із фактів інформація знайшла своє підтвердження. Особі повідомлено про підозру. За іншими фактами продовжуються розслідування. Обставини встановлюються.