Полуничне свято: у Кропивницькому вирує ягідний ярмарок

  • 17 черв. 2022 12:35
  • 568
    • Новина Полуничне свято: у Кропивницькому вирує ягідний ярмарок Ранкове місто. Кропивницький
     
    Із самого ранку сьогодні, 17 червня, на площі перед Кропивницькою міською радою вирує полуничний ярмарок. Крупна, соковита, солодка ягода одразу привабила покупців, які вишикувалися у черги. Ціна на всякий гаманець — від 55 до 75 гривень. Тут же охочі можуть купити і червону черешню, поласувати морозивом і свіжою випічкою. Все, як і має бути на ярмарку — з посмішкою і задоволенням.
     
     
    -  Ми моніторили ціни і підбирали момент, коли ціна на полуницю буде найнижчою, щоб організувати ярмарок. Сьогодні тут реалізують ягоду 16 підприємств із обласного центру, Кропивницького району, Черкащини і навіть із Закарпаття. Через війну на ринок, на жаль, не потрапила полуниця з Херсонської і Миколаївської областей, але, сподіваюся, ягоди вистачить усім і наїстися, і зробити запаси на зиму. Запрошую усіх кропивничан і гостей міста на полуничний ярмарок, - розповіла начальниця управління торгівлі Кропивницької міської ради Алла Козлова.
     
    - Ваша полуничка солодка?
    - Беріть, куштуйте! Ягода дуже соковита і солодка, - припрошує продавець Олексій із Черкащини. - Цього року погода сприятлива для врожаю, але сезон уже закінчується, тож запасайтеся!
     
    Кропивничани охоче купують полуницю і черешню у торбинки, відерця і навіть ящики.
     
    - Купила ось полунички дітям поїсти. Ціна, звісно, трохи “кусається” як на мою пенсію, але відмовити у задоволенні не можу, - каже пенсіонерка Любов Андріївна.
     
    Хто ще не встиг купити смачну ягоду — мерщій на ярмарок!