Італія підтримає включення Одеси до списку ЮНЕСКО

  • 16 черв. 2022 18:10
  • 576
    • Новина Італія підтримає включення Одеси до списку ЮНЕСКО Ранкове місто. Кропивницький
     
    На прохання Міністерства культури та інформаційної політики Італія підтримає Україну у підготовці досьє для включення Одеси до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО за скороченою процедурою, інформує міністерство культури і інформаційної полтики.
     
    - Я радий негайно розглянути прохання Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка та мера Одеси Геннадія Труханова підтримати включення до списку всесвітньої спадщини Одеси, міста надзвичайної краси та історико-мистецького інтересу, пов’язаного з Італією безліччю відносин, що вибудовувалися роками, і яке сьогодні стало об’єктом жорстокої військової агресії, – заявив Міністр культури Італії Даріо Франческіні.
     
    У відповідь на прохання України Міністерство культури Італії поділилося своїми навичками та значним досвідом у сфері Конвенції про Всесвітню спадщину ЮНЕСКО, для підготовки кандидатського досьє Одеси.
     
    Після того, як кандидатуру Одеси буде представлено ЮНЕСКО, її номінацію буде розглянуто під час наступного засідання Комітету всесвітньої спадщини за особливою процедурою. Вона передбачена Операційними настановами Конвенції про всесвітню спадщину і ухвалюється у невідкладних випадках.
     
    Нагадаємо, раніше внесення Одеси до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО за прискореною процедурою підтримала Німеччина.