В Україні заборонено діяльність вже шести проросійських партій

  • 16 черв. 2022 13:24
  • 726
    • Новина В Україні заборонено діяльність вже шести проросійських партій Ранкове місто. Кропивницький
     
    За ініціативи СБУ в Україні заборонено діяльність уже шести проросійських партій, інформує у ФБ Управління СБУ у Кіровоградській області.
     
    Такі рішення прийняв Восьмий апеляційний адміністративний суд. Нагадаємо, що він розглядав звернення, підготовлене на підставі Указу Президента та рішення РНБО від березня 2022 року, а також відповідного реагування СБУ на загрози національній безпеці.
     
    Зокрема, наразі офіційно заборонені:
    1) Політична партія «Опозиційний блок»;
    2) Політична партія «Соціалісти»;
    3) Політична партія «Справедливість та розвиток»;
    4) Політична партія «Держава»;
    5) Політична партія «НАШІ»;
    6) Політична партія «Блок Володимира Сальдо».
     
    Відповідні рішення суд приймав 8, 13 та 14 червня 2022 року.
    Вказані політичні сили здійснювали антиукраїнську діяльність, пропагували війну, а також створювали реальні загрози суверенітету і територіальній цілісності України.  
    Представники цих партій сприяли насильству та злочинам, спрямованим на незаконне захоплення державної влади, а також допомагали ворогу і займались колабораційною діяльністю. 
    Яскравий приклад тому – гауляйтери російських загарбників на тимчасово окупованих територіях України. Деяким із них уже повідомлено про підозри за відповідними статтями Кримінального кодексу України.
     
    Тож робота СБУ триває – ми і надалі продовжимо представляти інтереси держави у подібних судових справах, щоб дії осіб та партій, які  завдають шкоди безпеці України, отримали відповідну правову оцінку.