Українські спортсмени бойкотуватимуть змагання у разі допуску до них представників росії і білорусі

  • 15 черв. 2022 14:16
  • 559
    • Новина Українські спортсмени бойкотуватимуть змагання у разі допуску до них представників росії і білорусі Ранкове місто. Кропивницький
     
    Уразі допуску спортсменів з росії та білорусі до участі у змаганнях українські спортсмени готові блокувати їхні виступи та бойкотувати такі змагання. Про це заявив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт під час онлайн-наради з всеукраїнськими федераціями з олімпійських та неолімпійських видів спорту, про це він написав на сторінці у ФБ.
     
    Він повідомив, що за час повномасштабного вторгнення війна вже забрала життя понад 70 українських спортсменів та тренерів. Тим часом представники рф і рб шукають можливість заявити про себе на міжнародній арені, виступаючи під нейтральним білим прапором.
     
    - Це неприпустимо! Спортсмени цих країн не можуть брати участь у міжнародних змаганнях ані під власними, ані під нейтральними прапорами, оскільки мовчазно погоджуються з вбивством українців, або відкрито це підтримують. У разі допуску спортсменів рф та рб до участі у змаганнях українські спортсмени готові блокувати їхні виступи та бойкотувати такі змагання. Світ не має права забувати про війну, яку розпочала росія проти України, — написав Міністр у Facebook.
     
    Він закликав президентів всеукраїнських федерацій звертатися до міжнародних спортивних федерацій задля недопущення таких випадків, а також запропонував запрошувати їхніх керівників в Україну. «Ми покажемо Ірпінь і Бучу, Харків і Чернігів. Вони мають знати, що відчувають українські спортсмени, коли виходять на старт поряд з представниками країн-агресорів», — наголосив Вадим Гутцайт.
     
    Міністр запевнив, що спортивна спільнота України єдина у своєму прагненні зробити спорт важелем впливу на світовий спортивний рух у боротьбі з агресором та недопущення до участі у міжнародних змаганнях спортсменів рф та рб: «Ми маємо спільно посилювати тиск на окупантів заради якнайшвидшого відновлення миру в Європі».
     
    Як повідомлялося раніше, завдяки тісній співпраці Мінмолодьспорту з Офісом Президента та міжнародними партнерами України вдалося запровадити вже більше 125 санкцій щодо представників і функціонерів російського і білоруському спорту. Санкційні обмеження спрямовані на виключення рф та рб з міжнародних спортивних організацій, позбавлення їхніх спортсменів права брати участь у міжнародних змаганнях, а також позбавлення права проводити міжнародні змагання на території цих країн.