Кіровоградщина: Мешканця Мартоноші, який спричинив загибель трьох людей, взяли під варту

  • 14 черв. 2022 14:37
  • 1369
    • Новина Кіровоградщина: Мешканця Мартоноші, який спричинив загибель трьох людей, взяли під варту Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 14 червня 2022 року, слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина П., якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 286 Кримінального Кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили загибель кількох осіб).
     
    Про це у ФБ повідомляє Ленінський районний суд м. Кіровограда
     
    За версією слідства, 12.06.2022 підозрюваний П. у світлу пору доби керував броньованою машиною БРДМ-2, на відстані 57,1 метрів від електроопори здійснив виїзд на водоймище, що розташоване в с. Мартоноша Новомиргородської територіальної громади Новоукраїнського району Кіровоградської області, при цьому маючи п’ять пасажирів в середині машини та сім пасажирів поза кабіною броньованої машини БРДМ-2, що не обладнана місцями для сидіння та технічною характеристикою не передбачена для перевезення даної кількості осіб, чим грубо порушив вимоги п.п. 21.1, 21.11 (а) Правил дорожнього руху України.
     
    Рухаючись по водоймищу під назвою «Степове» у напрямку сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Степове», водій, він же підозрюваний П. проявив власну необережність та недбалість до забезпечення елементарних вимог безпеки дорожнього руху, чим грубо порушив вимоги п.п. 1.5, 2.3 (б, д) ПДР України.
     
    Під час подальшого руху, близько о 16 годині 00 хвилин, перебуваючи посередині ставку, на відстані 80 метрів до берегу, керуючи вищевказаною броньованою машиною, нехтуючи елементарними вимогами щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, порушуючи вимоги п. 12.1 ПДР України, не впоравшись із керуванням допустив затоплення керованого ним БРДМ-2 у даному водоймищі на глибину 5 м.
     
    У результаті дорожньо-транспортної пригоди три пасажири загинули на місці, серед яких малолітня дитина.
    Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного П. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, без визначення розміру застави.