Комісія погодила зміни до регламенту роботи обласної ради в умовах воєнного стану

  • 9 черв. 2022 18:15
  • 471
    • Новина Комісія погодила зміни до регламенту роботи обласної ради в умовах воєнного стану Ранкове місто. Кропивницький
     
    Депутати постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, свободи слова, правової та антикорупційної політики погодили проєкт змін до регламенту роботи Кіровоградської обласної ради в умовах воєнного стану на своєму засіданні сьогодні, 9 червня.
     
    Зокрема, розділ «Формування порядку денного» регламенту в частині вимог до оприлюднення проєктів рішень за 10 робочих днів комісія погодила доповнити наступним реченням: «Дана вимога також не поширюється на проєкти рішень, що вносяться на розгляд обласної ради у період дії воєнного стану».
     
    Дію розділів «Порядок підготовки та внесення проєктів регуляторних актів» і «Затвердження обласного бюджету та контроль за його виконанням» на час воєнного стану, комісія призупинила.
     
    У частині ведення протоколу депутати уточнюють, що на випадок проведення дистанційного пленарного засідання будуть застосовуватися засоби відеозапису системи відеоконференції.
     
    Водночас, члени комісії погодили скорочення на викладення в новій редакції розділу «Порядок підготовки та проведення дистанційних пленарних засідань та засідань постійних комісій обласної ради».
     
    Зокрема, до обставин проведення сесії онлайн депутати мають намір додати воєнний стан і ведення військових дій.
     
    Відкритість дистанційного засідання забезпечуватиметься оприлюдненням відеозапису сесії в мережі.
     
    Також за погодженими комісією змінами, на час дії воєнного стану засідання президії обласної ради можуть відбуватися дистанційно.
     
    Рішення про прийняття змін до регламенту депутати розглянуть на сесії 14 червня. 
     
    Як уже повідомлялося, вперше Кіровоградська обласна рада засідатиме онлайн через заходи безпеки в умовах війни.