У Кропивницькому готуються вшановувати медиків з нагоди професійного свята

  • 8 черв. 2022 16:29
  • 754
    • Новина У Кропивницькому готуються вшановувати медиків з нагоди професійного свята Ранкове місто. Кропивницький
     
    Наступної неділі, 19 червня, в Україні відзначатиметься День медичного працівника. І якщо свята чи вшанування представників інших професій зараз відтерміновано у часі через війну, то обійти увагою медиків, а тим більше сьогодні, неможливо. Саме тому в міській раді підготували відповідні нагороди, але як того вимагає процедура, перш ніж затвердити список кандидатів на відзнаки, необхідно виконати кілька етапів. Зокрема, сьогодні, 8 червня, пройшло засідання комісії з питань нагородження міської ради під головуванням керуючої справами міської ради Світлани Балакірєвої.
     
     - Медики ризикують своїм життям уже не перший рік — пандемія коронавірусу навчила нас цінувати людей цієї професії ще більше. А зараз війна,і перед суспільством постали ще більші виклики. Знову медики на передовій — рятують військових, лікують переселенців і наших містян. Ми не плануємо пишних святкувань, але хочемо відзначити медичних працівників, достойно їм подякувати за щоденну роботу, - наголосила Світлана Балакірєва.
     
     Комісія розглянула чотири претендентки на нагородження Почесними грамотами міської ради. Це знані в місті лікарки та медичні сестри, які вже десятки років у професії, допомогли не одній сім'ї і врятували десятки життів. 
     
     Зокрема, це лікарка-педіатр амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №10 Ольга Мороз; старша медична сестра відділення екстреної медичної допомоги лікарні швидкої медичної допомоги Людмила Політун; лікарка-хірург, завідуюча хірургічним відділенням ЛШМД Віра Трут; медична сестра амбулаторії сімейної практики-сімейної медицини Оксана Цуркан. Щодо досягнень цих жінок-фахівчинь своєї справи у членів комісії не виникло жодних запитань, їх усіх погодили щодо нагородження. А остаточне рішення - за виконавчим комітетом міської ради.
     
     Світлана Балакірєва зауважила, що будуть ще й відзнаки інших медпрацівників від обласної військової адміністрації, профільного міністерства. Також вона розповіла, що напередодні комісія з житлових питань розглянула можливість забезпечення службовим житлом лікарів-переселенців, але це рішення також прийматиме виконком.