Фахівці з Британії та США навчатимуть українських медиків комплексному хірургічному лікуванню

  • 6 черв. 2022 11:03
  • 399
    • Новина Фахівці з Британії та США навчатимуть українських медиків комплексному хірургічному лікуванню Ранкове місто. Кропивницький
     
    За підтримки МОЗ українські медики отримали навички з симуляційної хірургії в польових умовах, інформує Міністерство охорони здоров’я.
     
    Завдяки підтримці Міністерства охорони здоров’я України в м. Дніпро сьогодні розпочався курс симуляційного навчання з хірургії в умовах надзвичайних ситуацій та катастроф «Hostile environment surgical training (HEST)», який проводить David Nott Foundation (Велика Британія). 
     
    Від початку російсько-української війни кількість травмованих та необхідність проведення хірургічних втручань зросли в десятки разів. 
     
    Активні бойові дії та недотримання російськими військовими норм міжнародного права призводить до травмування великої кількості не тільки військових, але й цивільних. Саме тому зараз, як ніколи, гостро стоїть проблема наявності достатньої кількості фахівців хірургічного профілю з досвідом лікування поєднаної травми.   
     
    Протягом трьох днів фахівці з Великої Британії та США будуть ділитися досвідом комплексного хірургічного лікування травмованим різних вікових груп, в тому числі у разі мінно-вибухових травм, з українськими колегами, які щодня надають допомогу постраждалим українцям. 
     
    Всі викладачі мають значний досвід хірургічного лікування травмованих в умовах польових шпиталів під час ведення бойових дій та надзвичайних ситуацій. 
     
    Особливістю цього курсу є відпрацювання практичних навичок на сучасному симуляційному обладнанні, рішення клінічних симуляційних завдань в режимі реального часу. Також серед тем, які будуть розглядати слухачі:
    • комплексний огляд травмованого,
    • хірургія пошкоджень,
    • поєднана травма,
    • опікова травма, 
    • закриття значних дефектів м’яких тканин, 
    • особливості хірургічного лікування травми у дітей та багато іншого.  
     
    Завдяки новим знанням та обміну досвідом із провідними фахівцями, медики зможуть підвищити рівень знань й умінь, що дозволить рятувати ще більше життів українців.  
     
    Міністерство охорони здоров’я й надалі буде активно розвивати в Україні освітні навчальні проєкти у сфері охорони здоров’я для імплементації кращих світових практик у медичну систему України.